Het bestuur blijft in 2023 ongewijzigd. Huub Vervest (secretaris) en Peter Arts (penningmeester) waren aftredend maar herkiesbaar.

En aangezien er geen tegenkandidaten waren was dit belangrijke agendapunt zonder te hoeven stemmen in korte tijd afgewerkt.

V.l.n.r.: Huub Vervest (secretaris), Peter Arts (penningmeester), René Roks (voorzitter), Ben Mureau (materiaalman) en Johan van Nispen (ringencommissaris).

Gratis diamantduifjes op te halen bij voliére op Rijserf in Rijsbergen.

Bel naar Jan Hendrikx

06 23059417.

Peter Landsbergen brengt zijn Europese goudvink, een man, onder in de volière van het Verzorgingstehuis Rijserf in Rijsbergen.

Een vitaal beestje maar hij is blind aan één oog. Peter gunt hem daarom een rustige omgeving waar niets hoeft.

De Vogelvriend onderhoudt al vele decennia deze volière. De leden kunnen er vogels onderbrengen die te oud zijn of een mankementje vertonen.

De volière heeft veel bekijks.

 Ook leden van "De Vogelvriend" hebben meegedaan op Vogel 2023 in Zwolle !

 ( zie hier voor de rubriek Tentoonstelling.)

    Het bestuur van "De Vogelvriend" wenst u  prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Rene Roks is geen topfotograaf maar wist in Oman toch een paar vogels te fotograferen.

Trekking loterij Vogelvriend gaat zondag 13 november gewoon door.

De vogelshow van De Vogelvriend moest voor dit weekend vanwege de vogelgriep afgelast worden maar de trekking van de grote loterij die altijd samenvalt met deze show gaat a.s. zondagmiddag 13 november wel gewoon door. De trekking vindt zoals gebruikelijk plaats in de gezellige taveerne van Koutershof in Rijsbergen. Om 15.00 uur om precies te zijn maar om de spanning wat op te bouwen begint de voorpret al vanaf 14.00 uur. Kom dus gerust een paar uurtjes langs. En al heb je geen loten gekocht dan nog kun je gerust binnen stappen want de laatste boekjes worden “life” verkocht.  We maken er een gezellige middag van zodat de pijn van de afgelasting van de vogelshow wat verzacht wordt. En de vele mooie prijzen die op de winnaars liggen te wachten, maken ook veel goed. En wat de hoofdprijs betreft, die traditie houdt De Vogelvriend in ere: Een half varken kant- en klaar gesneden, diepvriesklaar!

 


Een grote tegenvaller voor De Vogelvriend, een harde rechtse vol op de kin. De tentoonstelling die op 12 en 13 november in Koutershof in Rijsbergen gehouden zou worden is vanwege de uitbraak van vogelgriep in het Belgische Minderhout afgelast moeten worden. Ook in Nederland is voor dertig dagen een beperkingszone ingesteld. In een straal van tien kilometer rond Minderhout geldt een vervoersverbod voor niet alleen pluimvee en hoenderachtigen maar ook vogels mogen in deze zone niet vervoerd worden. Koutershof valt hier net binnen. Het gaat om een honderdtal meters maar uitzonderingen op de strenge wetgeving worden natuurlijk niet gemaakt. Er is naarstig gezocht naar een alternatieve locatie maar die waren of niet geschikt of al bezet. De ruim twee maanden van voorbereidingen zijn voor niets geweest. En die voorbereidingen liepen door gedegen teamwork op rolletjes. Het zou een prachtige vogelshow geworden zijn. Deze optater moet de club even verwerken. Amper bekomen van corona doet de vogelgriep onze club nu de das om. Hoe moeilijk het nu ook even zal zijn, we moeten vooruit kijken. Naar de tentoonstelling van november 2023.

 

 

De Teugelijsvogel op de BEO ( Bird Experience Oirschot). Veel leden van De Vogelvriend bezoeken elk jaar deze prachtige vogelshow van de SCIVV(Speciaalclub van insecten- en vruchtenetende vogels). Foto Petra Arts, 29 november 2022.

Op 12 en 13 november houdt vv. De Vogelvriend uit Rijsbergen een groots opgezette Bijzondere Tentoonstelling. Met bijna 500 vogels. De tt-zaal is behalve dit prachtig ingericht met veel groen en bloemen, twee volieres, 8 grote showkooien en schilderijen van locale kunstenaars. Er is ook een verkoopklasse. In cultureel centrum Koutershof , Sint Bavostraat. Gratis parkeren. Gratis entree.


 

 

 

De opbrengst van de Rabo Clubsuppoprt 2022.

€ 330,67


Ook waren enkele leden een geruime tijd bezig om showkooien om te verbouwen voor de vogeltentoonstelling 2022.

Wilt uw zien wat de leden ervan gemaakt hebben kom dan 12 of 13 november naar Rijsbergen.

Koutershof 4 (naast de kerk) in Rijsbergen, daar kunt uw het resultaat zien.


 

 

 

De vrouwen blijven het druk hebben met het inpakken

van de prijzen voor de tentoonstelling. Maar wat doet  

Peter Arts, in rode jas, daar?   Controle?!?!                      


Weer wat klaar, nestkast zonder  of nestkast met print voor de cadeauwinkel op de tentoonstelling.


De dames druk bezig met de voorbereiding voor de loterij en de enveloppeactie voor de  tentoonstelling .


De vrouwen zijn ook al druk begonnen aan de voorbereidingen voor de tentoonstelling.

Ze bedrukken onderzetters en dienbladen die ze willen verkopen in de cadeauwinkel op de tentoonstelling.

 


25 Juni : Feestavond met jubilarissen .

 

Op onze jaarlijkse feestavond werden er zeven jubilarrissen gehuldigd. Een inhaalslag. Corona had een paar jaar roet in het eten gegooid. Eèn van de jubilarrissen ontbreekt op de foto.

3 Juni :  De vierde Rijsbergse vogelquiz .

 

Met als winnaar De Goudvinken , Jan en Els Fonken. Ze behaalden 43 van de 55 te behalen punten .

Op de tweede  plaats De Zwaluwen  40 punten.

Op de derde plaats De Tullepetoane 38 punten .